«Like» knapp i Brønnøysund registeret?

«Like» knapp i Brønnøysund registeret?

likes
Licensed from: CrailsheimStudio / yayimages.com
Skal du ut å reise i dagens samfunn så sjekker du Tripadvisor før du booker hotell, og skal du ut å spise i en fremmed by kan du gjøre det samme. Handler du noe på Amazon kan du se anmeldelsene fra de som har kjøpt varen før, og dette kan du også gjøre hos en rekke andre nettbutikker. Handler du på Ebay så kan du sjekke om selgerens tidligere kunder er fornøyd med selger, og dette kan du også gjøre på Finn. Som forbruker er dette veldig positivt, du kan verifisere kvaliteten av varer og tjenester før du handler, og ikke minst påliteligheten til selger. Det er selvfølgelig noen problemer, som at noen får lagt inn falske positive anmeldelser om seg selv, samt at noen legger inn falske dårlige anmeldelser om andre. Men, i Internett sin spede begynnelse så ble vi (jeg?) forespeilet at dette skulle gjelde hele samfunnet! Internett skulle gi oss funksjonalitet for en global referanse tjeneste, der alle i hele verden (bedrifter og privatpersoner) som selger varer og/eller tjeneste skulle finnes, og der alle kundene deres ville legge igjen sine anmeldelser av de tjenestene eller de varene de kjøper av dem.

Problemet mitt er at vi, nå over 20 år etter at vi fikk Internett, ikke er i mål med dette! Som jeg sa i innledningen av dette blogginnlegget så finnes det en del slik funksjonalitet, men den er fragmentert, ligger integrert inne i tjenestetilbydernes løsninger, og har ikke global dekning. I tillegg er det mange bransjer der det ikke finnes noen god slik funksjonalitet i det hele tatt, for eksempel innen håndverksbransjen. Dette er et problem, men hva bør gjøres for å bedre situasjonen? Jeg tror ikke at vi kan få en global felles funksjonalitet for dette, i hvert fall ikke før vi får et globalt og totalitært verdensregime, men på et nasjonalt nivå er det mulig å ta grep nå!

Mitt forslag er at regjeringen griper inn her og sørge for at slik funksjonalitet kommer på plass! Og vi har allerede et sted hvor dette kan implementeres! Alle som driver forretninger i Norge i dag skal allerede være registrert i Brønnøysund registeret. Dette betyr at funksjonalitet for å kunne gi feedback om og anmeldelser av norske bedrifter m.m. relativt enkelt kan implementeres der! Hvis man i tillegg krever pålogging med BankID for å legge inn en anmeldelse av en bedrift, og får på plass lovverk som medfører bøter for dem som legger inn falske anmeldelser, burde vi få en helt brukbar nasjonal løsning for anmeldelser av bedrifter som opererer i Norge!  Og dermed blir hverdagen til de norske forbrukerne desto enklere, og kvaliteten på varer og tjenester som selges i Norge burde også bli bedre!

Kom igjen Erna!

#Teknologi #Erna #Likes #Brønnøysund #Tripadvisor #Anmeldelser #Feedback

Loading

221 kommentarer til ««Like» knapp i Brønnøysund registeret?»

  1. Tilbaketråkk: 911
  2. Tilbaketråkk: link
  3. Tilbaketråkk: list
  4. Tilbaketråkk: a

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.