Cryptovaluta/BitCoin: Fremtidens programvareplattform?

Cryptovaluta/BitCoin: Fremtidens programvareplattform?

Cryptocurrencies
Licensed from: kentoh / yayimages.com

 

I forrige bloggpost snakket jeg om BitCoin og den underliggende teknologien (blockchain), samt Cryptokitties, et spill der du driver avl av digitale (virtuelle?) katter, og kan kjøpe og selge kattene. Cryptokitties er blitt rimelig populært siden spillet ble lansert. Vi kan anta at det er den store medieoppmerksomheten knyttet til BitCoin spesielt, og kryptovalutaer generelt, som har gitt Cryptokitties en bra start, samt inntrykket av at du kan tjene store penger på å selge kattene du avler frem.

Men der som er mer interessant enn selve spillet er hvordan spillet er laget! Som jeg sa i bloggposten om BitCoin så er løsningen implementert på plattformen til kryptovaluten Ethereum som «smart contracts», og all handel med kattene skjer i Ether som er valutaen til Ethereum. Dette er spesielt interessant av 2 grunner:

  1. Cryptokitties viser en offentlig implementasjon av en løsning der blockchain teknologien bak Bitcoin er brukt til noe annet enn en kryptovaluta. Det har vært mye snakk om å bruke blockchain teknologien til annet enn valuta, men dette er den første offentlige løsningen jeg har sett.
  2. Cryptokitties er ikke laget ved å implementere en ny blockchain plattform, men er laget inne i en eksisterende blockchain plattform som egentlig er laget for å håndtere kryptovaluta. Dette viser hvordan «smart contracts» kan brukes til å lage løsninger som nok er veldig fjernt fra hva man så for seg når man først kom på ideen om «smart contracts».

Punkt 2 er det mest spennende punktet, fordi vi ser konturene av at blockchain løsningene laget for kryptovaluta kan bli en programvareplattform for veldig mange andre løsninger! Riktignok er ikke dagens kryptovaluta helt klar for dette (f.eks. fikk Ethereum kapasitetsproblemer da Cryptokitties ble lansert), men dette er trolig barnesykdommer som vi blir kvitt etter hvert. Mulig vi får se en global, robust og skalerbar kryptovaluta komme på markedet om noen år som en arvtaker til både BitCoin, Ethereum og resten av dagens kryptovalutaer? En kryptovaluta som har en så sofistikert støtte for «smart contracts» at veldig mange andre løsninger blir implementert som «smart contracts» inne i denne nye kryptovaluten, fremfor å bli utviklet fra bunnen av som selvstendige løsninger? 

#Teknologi #BitCoin #Cryptocurrency #Cryptovaluta #Kryptovaluta #Blockchain #Cryptokitties #Dataspill #SmartContracts #Plattform

Loading

4 kommentarer til «Cryptovaluta/BitCoin: Fremtidens programvareplattform?»

  1. На сайте neoneon.ru я нашел не просто светодиодную бахрому, а идеальное решение для своих праздничных украшений. Широкий выбор и доступные цены порадовали меня, и я уверен, что это лучший выбор для всех, кто ищет качественные украшения – неон белый

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.