Digital notatbok for oss ikke helt unge

Digital notatbok for oss ikke helt unge

Remarkable.com

Hva gjør vi som ble opplært til å skrive på papir når alt digitaliseres?

Old pen over notebook
Licensed from: Koufax73 / yayimages.com

Jeg har bak meg cirka 17 års skolegang, og i alle disse årene ble alt av notater og sikkert 99 % av alle oppgaver produsert med penn og papir. Dette er en ganske kraftig indoktrinering, eller noen vil kanskje si hjernevasking. Uansett så er resultatet at jeg fungere best med en penn og en notatblokk laget av papir når jeg skal ta notater, eller gjøre noe av det mer kreative slaget. (Design arbeid m.m.) Jeg har prøvd å ta notater digitalt de siste 15 årene, men ikke noe har fungert. Første forsøk var tidlig på totusentallet, da jeg prøvde å bruke en PDA (Personal Data Assistant, for de som er født etter 1990), for å ta en del notater i en ny skolesituasjon. Denne ble raskt lagt bort og erstattet med en god gammeldags skoledagbok på papir. (En Pusur skoledagbok, om noen er interessert :)) Brukergrensesnittet til PDAen var rett og slett for vanskelig å bruke og for treigt. Jeg har også prøvd å ta notater på PC, men tastaturbruk er ganske fjernt fra penn og papir, og fungerer dårlig for kreativ skribling. Da de første nettbrettene kom på markedet trodde jeg endelig at tiden var kommet for digitalisering av notat skriving m.m. Her kunne man jo skrive inn notatene for hånd, med en slags penn, inn i et digitalt verktøy. Kreative skriblerier burde det jo også være gode muligheter for. Dessverre fungerte dette heller ikke for meg. Nettbrett er ikke designet for å bli brukt med håndskrift, og de ble for glatte. De passet ikke for meg. Dette resulterte i at jeg har minst en liten skog på samvittigheten, da jeg i en 20+ årlig yrkeskarriære alltid har gjort min notater i notatblokker av papir. Og det har blitt en del av disse oppgjennom årene….

Men nå er det håp! I 2017 kom et nytt og spennende produkt på markedet! En digital notatblokk utviklet nettopp for oss som har vokst opp med penn og papir, og er sterkt preget av dette!

Dette vidunderet heter reMarkable, og er noe så spennende som et norsk crowdfunded teknologiprosjekt! reMarkable er utviklet med ett mål for øye, nemlig at opplevelsen av å skrive og skrible på en reMarkable skal være som å skrive og skrible på papir, og det har de fått til!

Jeg har bruk min reMarkable siden februar 2018, og jeg anger ikke. Nå tar jeg alle notater på min reMarkable, og er kjempefornøyd! I tillegg har reMarkable også en APP som gjør at jeg kan se alle notatene mine på mobilen min, og også på PCen. (Også grei backup.)

Anbefaler reMarkable sterk til alle som MÅ skrive på papir! Dere vil ikke angre! (Selv om den er litt dyr….)

#Teknologi #Notablokk #Digitalisering #Nettbrett #reMarkable #Notater #PDA

Loading

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.